Image

Exposities 2022

Klimaatexpo ’22

Kasteel het Nijenhuis, Heino / Wijhe, 17 september - 4 december 2022

De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen. Daarom organiseren ArtWorlds en Museum de Fundatie de KlimaatExpo ’22 op 3 locaties: het Academiehuis in Zwolle, Kasteel het Nijenhuis en de beeldentuin in Heino / Wijhe en Museum de Fundatie Zwolle.

Wadtkunst

Harlingen, vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober 2022

Kunstenaarssociëteit ´ZILT´ en kunstenaarsvereniging ‘Fria’ organiseren een bijzondere kunstexpositie in de loods van zeesleepboot Holland

Nieuwe Willemskade 5, Harlingen.

Proef de Kunst

Terherne, 22 en 23 oktober 2022

Het sfeervolle Friese watersportdorp Terherne verandert een weekend in een kleurrijk en (letterlijk en figuurlijk) smaakvol kunstdorp.

https://www.proefdekunst.nl/clarisa-jeelof/beelden/

ART Super 2022

Witte Kerk Hemrik, 22 oktober tot en met 11 december 2022

vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Art Super is een jaarlijkse kunstexpositie waaraan ongeveer 60 kunstenaars, voornamelijk uit de noordelijke provincies, deelnemen.

Er wordt klein werk tegen betaalbare prijzen tentoongesteld.

U kunt het kunstwerk van uw keuze meteen meenemen. Net als in de supermarkt wordt de leeggekomen plaats opgevuld met nieuw werk. Daardoor zijn er steeds andere dingen te zien.

Witte Kerk Hemrik, Binnenwei 22, Hemrik


Op afspraak kunt u altijd werk op het atelier in Leeuwarden bekijken (maximaal 2 personen).

Art is the triumpf over chaos.
Image

Achtergrondinformatie

Beeldend kunstenares Clarisa Jeelof (1962) werkt vanuit haar atelier in Leeuwarden aan objecten en schilderijen met materialen als was, epoxy, klei, olie- en acrylverf. Landschappen, mensen en (water)dieren zijn veelvoorkomende onderwerpen in haar 2- en 3-dimensionale werk.

Haar creatieve opleidingen tot kunstenaar en beeldend therapeut heeft ze gevolgd in Groningen (Minerva) en Leeuwarden (Stenden). Haar stijl is te omschrijven als impressionistisch, figuratief maar ook expressionistisch. Haar abstracte werk draait om tegenstellingen en contrasten.

Het verbinden van intuïtief werken, abstractie en naar figuratie toewerken is de belangrijkste basis in de kunst van Clarisa Jeelof. Deze ogenschijnlijke tegenstellingen in balans brengen en het midden zoeken tussen vanuit emotie en impuls werken of de cognitieve analytische beheerste manier van werken heeft ook te maken met de tijdgeest van nu. Alles lijkt te draaien om impulsieve reacties en uiting van emoties maar waar is de middenweg? Is die grijs of behoudend? 


Clarisa:

'De scheidslijn tussen cognitie en emotie is een flexibele balans die de ene keer doorslaat naar abstractie en structuur en de andere keer naar beheersing en figuratie. Het is een bewuste keus om juist niet te kiezen voor één beperkte manier van werken.'
Vergankelijkheid
Image

Kunst kopen

De kunst van Clarisa is te koop vanaf  € 350,- tot € 2000,-.
Heeft u belangstelling mail dan naar jeelof@me.com

Kunst in opdracht

Heeft u speciale wensen of wilt u een portret laten maken? Dat kan. De prijs is afhankelijk van het formaat en de complexiteit van het onderwerp.

Recent werk bekijken?

Volg Clarisa op Social Media of kom eens langs op haar atelier.
D-Queen, acryl en epoxy
D-Queen, acryl en epoxy